B
2017
Furniture Design supported by the David Collins Foundation
2016
Jewellery Design
2010
Graphic Novels
2010
Graphic Novels
C
2012
Product Design
2012
Product Design
F
2010
Graphic Novels
2006
Furniture Design
2016
Materials Innovation supported by The Clothworkers' Foundation
2017
Furniture Design supported by the David Collins Foundation
G
2015
Materials Innovation supported by The Clothworkers' Foundation
H
2019
Experimental Architecture
2019
Designer-Maker supported by The Clothworkers’ Company
2001
Landscape Design
2014
Materials Innovation supported by The Clothworkers' Foundation
2019
Experimental Architecture
2019
Designer-Maker supported by The Clothworkers’ Company
2008
Lighting Design
K
2012
Product Design
2003
Graphic Design
2018
Twenty Fifth Anniversary Awards
2002
Fashion Design
2016
Jewellery Design
L
2012
Product Design
2019
Experimental Architecture
2019
Designer-Maker supported by The Clothworkers’ Company
M
2017
Furniture Design supported by the David Collins Foundation
2010
Graphic Novels
2016
Materials Innovation supported by The Clothworkers' Foundation
N
2003
Graphic Design
P
2014
Materials Innovation supported by The Clothworkers' Foundation
2017
Furniture Design supported by the David Collins Foundation
2019
Experimental Architecture
R
2016
Jewellery Design
2017
Materials Innovation supported by The Clothworkers' Foundation
S
2016
Materials Innovation supported by The Clothworkers' Foundation
2015
Materials Innovation supported by The Clothworkers' Foundation
2017
Materials Innovation supported by The Clothworkers' Foundation
v
2014
Materials Innovation supported by The Clothworkers' Foundation
V
2016
Jewellery Design
W
1996
Furniture Design
2019
Designer-Maker supported by The Clothworkers’ Company
2017
Materials Innovation supported by The Clothworkers' Foundation

Susanna Heron

Landscape Design - Winner 2001

Susanna Heron (born 1949) continues her interest in large scale stone relief with a commission for St John’s College, Oxford, with Wright & Wright Architects. ‘Stone Drawing’ is a shallow carving in negative relief, cut from Clipsham stone, occupying both the external and internal faces of the wall to a new study centre at St John’s College Library adjacent to the Canterbury Quadrangle. At 6 metres high and 20.4 metres long it forms the west side of the new building.

‘The drawing becomes a plan for the relief which in turn introduces light and shade, scale, vantage point and material. A negative relief, like an engraving, is carved from a flat surface. Each line becomes an edge, or more accurately two or even three edges, whether it becomes a step or a groove. In this way it relates to maps and plans, terrain viewed from above where visibility is often reliant on direction of light and vantage point. It is subject to reversal and plays tricks with your eyes – something that projects might appear to recede when the light changes.’

Landscape is at the heart of Heron’s work, in 1987 she became involved in the regeneration of a garden in Cornwall and exhibited a series of related works in 1992 including a book 'Shima: Island and Garden'. More recently she has embarked on a series of commissioned works. Selected commissions include Chancery Lane, London, 2015; Sainsbury Laboratory for the study of Plant Science, Cambridge, 2011 (winner of RIBA Stirling Prize 2012); Brunswick Centre, London, 2006 and Council of the European Union, Brussels, 1995.